Maja Sol Christenson ★

★ Plakatmode ★
T-shirten med tryck är ett av vårens måsten i garderoben. Och det är inte bara för att det är så rackarns skönt att klä sig i kortärmat när solljuset tittar fram, i år är t-shirten viktigare än någonsin.

Det så kallade “plakatmodet” har tagit modevärlden med storm. Inte för att det egentligen är någon nyhet; människor i alla åldrar, av alla kön, över allt, har länge använt bröstet som plattform för att förmedla sitt budskap. Den tryckta tishan ingår i varje fashionistas garderob, och så även i deras föräldrars, chefers och tandläkares. Så vad är det som skiljer vårens T-shirts från de mängder som producerats i årtionden förut? Svar: Budskapen.

I en värld av krig, politisk orolighet och ökad social medvetenhet finns det fler budskap att få fram än namnet på ens favoritband. Vad vi bär på vårt bröst är i vår lika viktigt som det som skrivs på plakat. Till exempel kunde man på På Dior’s SS17-visning se en vit T-shirt med “We should all be feminists” tryckt i svart. Catwalken tar upp lika viktiga frågor som demonstrationstågen, modevärlden använder sitt inflytande till att skipa rättvisa - och vem vill inte haka på den trenden?'

...och så finns det såklart T-shirts som bara är snygga, och ibland kan det vara gott nog det med. Ni hittar några av mina favoriter ovan!
Puss, ★ M

#1 - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Snyggt! Gillar isbjörnen <3

Svar: Jaa den är jag också sugen på nu! 💫👏🏻💗
Maja Sol Christenson ★