Maja Sol Christenson ★

★ Påminnelse ★
Min mytomspunna vårdepression är äntligen över. WOW!
Det är en så absurd grej egentligen. För en dryg vecka sedan rann tårarna för ingenting, och nu är allt som vanligt igen. Det är väl det som gör årtidsbunden depression så överkomlig - den går över. Men, som en liten påminnelse till mig själv lika mycket som till er; bejaka vändpunkten.
Det är verdervärdigt att vara fast i en ångestspiral och en avgrundslik depression, men när vändpunkten kommer - hur liten den än må vara - bör en bejaka den. För mig var det i torsdags. Jag stannade upp i någon sekund och konstaterade "det är bra nu". Det var inte större än så. "Det är bra nu", och det har det fortsatt vara.
Jag fattar, så enkelt är det inte för alla. Men för en pragmatisk och logiskt lagd person som mig själv är världen och välmåendet ganska fyrkantigt. När det är bra är det bra, och jag gör bäst i att bara glädjas åt det. För att klamra sig fast vid sin psykiska ohälsa, och göra den till en del av sin identitet, kan leda till att den blir svår att göra sig av med. Och jag är hellre lycklig än diagnostiserad. Är ni med mig?
★ M