Maja Sol Christenson ★

★ Tråningsvärk och införväntningar, igen ★

I somras kom jag på två ord; 'Tråningsvärk' och 'Införväntning'. Det är två känslor jag känt under hela fjolåret.  Och jag vill känna det igen.Ni vet den där känslan när man längtar efter något, så mycket att det gör ont. Det är tråningsvärk. När det känns som om bröstet ska implodera. När man får gåshud av bara tanken.

Jag får tråningsvärk varje gång jag längtar. Oavsett om jag längtar efter något eller till något. Införväntningar är som förväntningar, som jag får inför en konkret händelse. Men just fusionen av tråningsvärk och införväntningar sker bara när något stort ska hända. Det är kombinationen av andnöd och hyperventilation. Om tråningsvärk är känslan av att kvävas under sina begär, så är införväntningar det motsatta. Det är att skaka i hela kroppen. Det är när det vibrerar under huden.

Kombinationen av dessa två känslor är att implodera och explodera på samma gång. Två motstridiga, om än närbesläktade känslor som båda skvallrar om att något stort är på gång. Jag kände det hela det gångna året. Kanske blev jag beroende av den hämningslösa kavalkad av känslor det frammanar. Lite som ett rus man aldrig kan jämföra, och knappt ens adekvat efterlikna. Troligtvis. För det är bara denna alluppslukande, upplyftande, uttömmande, frigivande känsla som jag vill känna i år. Jag vill kvida av tråningsvärk och vibrera av införväntningar, för det är så man vet att något stort är på gång.
M, ★
#1 - Veronica Pettersson

Grymt inlägg! Du är rätt poetisk :3

Svar: Åh! Tack Veronica! :)
Maja Sol Christenson ★