Maja Sol Christenson ★

★ Februarmål - därför ★
De senaste veckorna har jag märkt av en hel del ovanor hos mig själv. Det är som om jag blivit sämre på att motstå mina begär och kroppen hinner göra saker innan hjärnan ens kan säga stopp. Egentligen är jag helt för att låta njutning styra, men i praktiken blir det komplicerat. Som när alla uppskjutna träningspass leder till bittra avsked från mina muskler, eller när skippade sömntimmar blir till oönskad bekantskap med påsar under ögonen.
Nej, nu är det dags att skärpa sig. Månaden ut ska jag hålla mina löften om att bryta mina ovanor - februari är trots allt inte särskillt långt...
Jag måste börja träna igen. Förutom att kroppen förändrats så har min energi dalat totalt sedan jag slutade träna. Jag märker redan otroligt stor skillnad sedan jag började med dansen igen, och mer ska det bli!
...men hur mycket gör egentligen träning när jag inte kan hålla fingrarna i styr så fort bullfatet åker fram? Det är klart man ska unna sig, men inte varje dag. Inte hela tiden. Inte istället för att äta riktig mat.
Svårast, men kanske viktigast, är för mig att börja kontrollera mitt shoppingsug. Jag har lovat att inte köpa några nya kläder under resten av februari - bara det faktum att resterande dagar i månaden känns som en evighet är väl ett tecken på att det är dags att börja behärska sig...?  
Och så är det ju det där med sömnen, som både måste bli bättre och mer kontrollerad. Jag är för tillfället snoozmissbrukare, villket känns som sånt slöseri med tid! Och jag vet att det går att jobba bort, så nu ska jag banne mig göra det också.
Känner att det här med februarimål kanske kan bli en grej. Det är den kortaste månaden på året, och så är det lite alternativt för alla mainstreem-follower-döda-fiskar-typer håller sina nyårslöften i januari. Februari är mycket coolare. Jättemycket coolare. (ni hör i huvudet hur cool jag låter när jag försöker förklara det va?).
Nej men framför allt är februari redan så rackarns tråkigt. Varför inte gå all in och pina sig lite extra? Så får man i alla fall med sig en känsla av att ha lyckats med något när årets gråaste månad är över!
Har ni några ovanor ni hade behövt eller velat bryta? Berätta!
Puss, ★ M
#1 - Saga

Hade också behövt februari löften! Mitt hade varit att sluta äta chips heheh

Svar: Haha! Jag hör dig på den alltså ;) ★
Maja Sol Christenson ★