Maja Sol Christenson ★

★ Don't hate, meditate ★
Min fantastiskt peppiga måndag (som bland annat innebar ikea-konstruktioner, kall dryck och välbehövt skitsnack) avslutades på absolut bästa sätt. Nämligen genom att ägna mig åt en av mina favoritaktiviteter...
★ MEDITATION! ★
Vet i och för sig inte om det går att kalla meditation för en "aktivitet", det är väl snarare brist på aktivitet..?
Hur som haver, att meditera är något av det bästa jag gör för att hålla huvudet på rätt bana. Ibland gör jag det hemma på soffan eller golvet, ibland på spårvagnen eller bussen. Men oftast sker det i bastun, åh bastun! Där finns det liksom inget som kan distrahera en, inte ens en klocka som stressar. Brukar sitta och meditera tills jag tröttnar, först då har jag uppnått det där lugnet jag faktiskt letar efter.
Just idag körde jag faktiskt ett guidat meditationspass, vilket kan vara skönt som omväxling! Då får man lite mer konkret hjälp med hur man ska andas och hantera jobbiga tankar och så - bra att bli påmind om ibland! (Börjar nästan alltid gråta på guidade pass, haha! Det är liksom något med att höra någon annan sätta ord på stressen som styr vardagen, och sen känna hur alla runtom en saktar ner och skakar av sig all prestation - det är vackert.)
Känner redan hur mycket jag behöver en till omgång...! Imorgon ska jag köra en riktigt lång bastu-meditation, en sån som ger russin-fingrar!
Natti natti ★ M